luni, 10 decembrie 2007

credite promotionale si carduri de credit promotionale

Institutiile de credit isi impulsioneaza vanzarile prin diferite metode, in perioada acesta cu dobanzi promotionale la imprumuturi si comisioane mai mici.
Credite de nevoi personale mai mari. Asa se poate traduce oferta lansata de Sarbatori de banci care, fie au redus dobanzile la creditele de consum, fie au micsorat comisionul de administrare a imprumutului. Ambele miscari au ca efect marirea sumei de bani care ajunge in buzunarul clientului. de exemplu,CEC a renuntat la comisionul de administrare a imprumuturilor de consum in lei si a redus cu doua puncte procentuale dobanzile percepute la aceste imprumuturi pana la finele anului. BCR a micsorat dobanzile si comisioanele de administrare a imprumuturilor de nevoi personale acordate in lei. Comisionul a ajuns 2%, in timp ce dobanzile nominale fixe pentru primele trei luni de rambursare a creditelor au coborat la 8,9%.
In acelasi timp, Bancpost aproape ca baga in buzunarele clientilor cardurile de credit American Express, pentru ca in primul an de utilizare acestea sunt „gratis"si in acesta perioada promotionala nu se plateste nici comisionul de emitere. Si creditele ipotecare sunt mai ieftine in ajunul Sarbatorilor de Iarna, chiar daca tranzactiile de pe piata imobiliara sunt mai putine. Alpha Bank a renuntat la comisionul de 2% pentru acordarea imprumutului, in timp ce Banca Romaneasca nu percepe dobanda in primele sase luni de returnare a creditului. Aceasta promotie este valabila doar in cazul creditelor mai mari de 50.000 de euro. BCR si Raiffeisen au dobanzi promotionale la creditele ipotecare, lansate cu mai mult timp in urma.

Niciun comentariu: